3 DVD-box '40.000 jaar Venuskunst in vogelvlucht' (2016)

Item 20 of 20
€ 49,95 (including VAT)

40.000 jaar Venuskunst in vogelvlucht, het vrouwelijke in ere hersteld, het aandeel van de vrouw aan de evolutie  (box met 3 DVD's)

De professionele films van ieder 20 tot 40 minuten zijn gemaakt door de bekende filmproducente Petra Maartense, die voor diverse TV zenders pakkende en indringende films maakte, o.a over de patriarchale Eva uit de bijbel, Amma van India en de dansende derwisjen: ze leerden deze danskunst oorspronkelijk van vrouwelijke familieleden, die later niet meer mochten meedansen.
De films bevatten korte opnames van de vierdelige basiscursus in voorjaar 2015 in Zoetermeer, gelardeerd met vele close-ups van de Venuskunst, korte interviews met Annine en muziek. Beeld en klank raken het hart. Werkelijk: de films openen het hart.

Mensen die de basiscursus in diverse lichtingen vanaf 2009 volgden, kunnen met de films hun kennis opfrissen. Ook zijn de films geschikt voor de diegenen die thuis zelfstandig kennis willen maken met Venuskunst, zonder veel te moeten lezen. Voor de meer studieuze kijk(st)ers is er in de hoes een inlegvel met literatuurverwijzing. Tot slot: de films bieden de Sophia-groepen de mogelijkheid om mét elkaar 40.000 jaar vrouwelijke kunst in beeld te krijgen en voor of na de life-basiscursus de stof samen te bespreken en te verwerken.

De tien films bevatten de volgende inhoud: 

Op WEG NAAR MENS EN SAMENLEVING IN BALANS in tien delen:

DVD 1

 1. Introductie.  Annine van der Meer en het moederland
 2. Moderne samenlevingen in balans
 3. Terug naar de Oertijd. De oudste symbolen, Venuskunst en de interpretatie

DVD 2

 1. De oudste Venuskunst, de verschillende typen, de zeven lichaamshoudingen, de as van de vrouwelijke iconografie van Duitsland tot Tsjechië
 2. De oudste Venuskunst. De as van de vrouwelijke iconografie in de Russische Federatie, de draadrevolutie, sjamanes en het sjamanistische wereldbeeld
 3. De wereld na de IJstijd. De zittende oermoeders. Wat kunnen wij van ze leren?

DVD 3

 1.  De vroege landbouwculturen. De dertien sacrale lichaamshoudingen. Het Midden Oosten, het Oude Europa en de megalithische culturen
 2. De Bronstijd; opkomst van het patriarchaat. Nabloei van Venuskunst op Cyprus, de Cycladen en Kreta
 3. De ‘Fat Ladies’ van Malta en hun tempels. De Sleeping Lady en haar innerlijke technologie
 4. De Nieuwe Lente. Het vrouwbeeld in verval en eerherstel door vrouwelijke kunstenaars

De rode draad door de cursus vormt Annine’s boek 'Van Venus tot Madonna. Een verborgen geschiedenis' (2015, 3e dr).
De Venuskunst komt in beeld in twee van Annine’s boeken:

 • Venus is geen Vamp. Het vrouwbeeld in 35.000 jaar Venuskunst (2009)
 • The Language of MA the primal mother. The evolution of the female image in 40,000 years of global Venusart (2013). Dit is de internationale Engelstalige bewerking en biedt een update van de laatste vondsten.

Prijs:
Annine wenst de prijs zo laag mogelijk te houden om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen kennis te maken met Venuskunst. Daarom biedt zij de DVD-box aan voor de unieke prijs van € 49,95.

Newsletter

Subscribe to our newsletter
Subscribe

Languages

Nederlands Nederlands English English

Shopping cart

No items in shopping cart.
© 2015 - 2024 PanSophia Press | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore